Äntligen är det dags för rabarber!
Men vad ska man göra med dem om man redan provat saft, paj, marmelad och div. mjuka kakor/muffins. Kanske maträtter med rabarber, tex. 'rabarberkyckling' eller 'rabarberchutney'.
Allt detta är fantastiskt gott och alla recept finns på nätet i oändliga variationer, men min egen favorit är en härlig maräng med rabarberfluff som jag gör varje år till efterrätt eller fika. Vill du göra det enkelt för dej, så köp färdiga marängbottnar.( Om du bakar egna kan du riva en citron i marängsmeten. Det ger en superfräsch smak! ) Resten tar bara några minuter att koka ihop.
Här kommer receptet på en lyckad rabarberhemlighet:
Skär 300 g rabarber i små bitar och lägg i en ugnsfast form tillsammans med 1/2 dl. socker, 1 kanelstång och en vaniljstång. Täck med folie. Baka i ugn, 160 grader, ca. 25 min.
Blötlägg 3 gelantinblad minst 5 min.
Ta ut formen ur ugnen, skrapa ur vaniljstången och lyft upp kanelen. Blanda i det urkramade gelantinet i rabarberkompotten och rör runt. Låt svalna.
Vispa 3 dl. grädde och rör i rabarberna, lite i taget. Vänd ihop snabbt och ställ kallt.
Lägg hälften av blandningen mellan 2 marängbottnar och resten på. Garnera med valfria bär och hyvla vit choklad över vid servering
Ha en skön dag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar