Köksträdgården

Här är mitt köksland sent en höst. Jordgubbs, hallon och vinbärslanden ligger till vänster.
I mitten har jag gjort en kryddcirkel. Lite mer bilder:
Jag har alltid bearbetat jorden mycket, eftersom vi har ganska tung lerjord, och skördarna har blivit stora och fina. Förra året provade jag att täckodla och så gröngödsling. Skörden blev sparsam, men jag tror det berodde på vädret. Jordgubbarna (som står i ganska mycket sandjord) blev däremot jättefina och många. Vi lade mycket gräsklipp runt plantorna. Regnet här i småland kom i och för sig efter midsommar och då var nästa alla mina gubbar uppätna.
Jag tänker inte ge upp täckodlingen efter en sommar. Det tar nog några år att få igång hela ekoprocessen under jord. Följ och se reultatet för detta året! Har du erfarenhet av täckodling? Tips?

28/4 2011:
Har sått en ruta med tidiga morötter, palsternackor, lök, dill, bladmynta,mangold och sallad. Blandar i olika sommarblommor. Det ger en mycket trevligare plats att vistas i!
Idag blir det mera sådd.